Посваритися з котом простіше, ніж може здатися на перший погляд. Про це знають, мабуть, всі власники чотирилапих. Чи може тварина тримати образу та свідомо помститися людині, розповідає портал woman24.

Часто кішки мають непростий і волелюбний характер, і можуть викликати обурення господаря, забравшись на стіл або влаштувавши розкопки в горщиках з кімнатними рослинами.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Часом після криків власника тварина невдовзі вчиняє черговий "злочин". Наприклад, може залишити "сюрприз" у капцях або роздерти шпалери. Деякі люди вважають, що таким чином кішка мститься, але експерти запевняють - це не просто міф.

Насправді коти не мають такого широкого діапазону емоцій, як людина, тому приписувати тварині помсту не варто. Насамперед потрібно проаналізувати поведінку улюбленця.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Наприклад, накласти в капці кіт може, щоб змішати свій запах із запахом господаря. Це ніяк не злий намір, а просто бажання бути ближчим до людини. Якщо кіт почав ходити повз лоток, то можливо, його час як слід відмити. Кішки - охайні тварини.

Ще причиною дивної поведінки кота може бути стрес. Він може бути викликаний навіть візитом незнайомих тварині гостей – багатьох котів важко назвати компанійськими.

Раніше портал Знай повідомляв, котяча "сирена" і "тигидик" скасовуються: як відучити улюбленця будити вас о 4 ранку.

Також наш портал інформував, побалуйте котика морквою: якими продуктами можна підгодовувати пухнастика.

Крім того, ми писали, чорна – не на добро, а от про руду треба мріяти: що робити, якщо дорогу перебігли пухнастики різних мастей.