Фахівці пояснили, що користь бананів залежить від кількох факторів, переважно від ступеня стиглості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа їхніми словами, зелені, жовті або вже коричневі плоди відрізняються за смаком, консистенцією, вмістом вітамінів та інших речовин. Адже кожен етап життя цих фруктів надає їм дещо іншого смаку.
Банани є відмінним та природним джерелом калію, що протидіє гіпертонії. Ці фрукти також містять магній, клітковину, білок, вітаміни (особливо B6 та фолієву кислоту). Але багато залежить тільки від стиглості фрукта.
Незрілі зелені банани
Тверді і зазвичай несолодкі фрукти містять менше цукру та більше крохмалю. Це робить їх придатними для діабетиків та дієтиків.
Стиглі жовті банани
Їх вважаються цілком дозрілими. Яскраво-жовті, без плям і дуже солодкі банани містять багато клітковини та вуглеводів та швидко насичують. Їх корисно вживати під час або після хвороб для насичення організму необхідними речовинами.
Такі банани потрібно зберігати у прохолодному темному місці, щоб вони не так швидко дозріли. Зазвичай чим темніший банан, тим він солодший. А його м'якуш дуже ніжний і чутливий до будь-якого зовнішнього впливу.
Перезрілі коричневі банани
Коричневі та перестиглі банани ідеально підійдуть для приготування тортів, млинців та інших страв, для яких потрібна теплова обробка. Такий фрукт є одним із найбільш засвоюваних, він також лікувально впливає на загальний імунітет організму.
Нагадаємо, що кава шкідлива, але її є чим замінити: продукти, що бадьорять, які врятують при сонливості
Раніше ми повідомляли, що любите зранку випити чашку кави – будьте готові до печіння: кому і чому це заборонено робити
Також, Знай.ua писав про лікарів, які назвали небезпечні ранкові звички, які руйнують організм