Португальські вчені опублікували результати останнього дослідження, які потішать усіх шанувальників шоколаду.

Згідно з їхньою науковою роботою, проведеною в Політехнічному університеті, Коїмбра, вживання всього кількох шматочків темного шоколаду щодня знижує кров'яний тиск лише за один місяц, пише Daily Mail.

І хоча часто дієтологи звикли хвалити молочний шоколад, кондитерські вироби, до складу яких входить 90% какао, можуть бути кориснішими в деяких аспектах.

Як вважають фахівці, можливо, це пов'язано з тим, що темний шоколад містить у достатку потужні антиоксидантні флаваноли.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Загалом, флаванол вважають цілющою сполукою, яка пов'язана з усіма функціями в нашому організмі, починаючи від зниження стійкості до інсуліну і закінчуючи регулюванням ваги та ще швидшим загоєнням ран.

Основні види шоколаду

Тому існує величезний науковий інтерес до того, як їжа з високим вмістом флаванолу впливає на наше самопочуття.

Вимоги до продуктів з какао та шоколаду

Щоб визначити, як вживання шоколаду відбивається на нашому серці, дослідники запросили 30 здорових добровольців (віком від 18 до 27 років) та запропонували їм з'їдати по 20 г солодощів щодня протягом 30 днів.

Половині учасників наказали вживати шоколад із вмістом какао 55%, половині - шоколад із вмістом какао 90%.

Частота серцевих скорочень, жорсткість артерій та пульсація вимірювалися за 30 днів до експерименту та через два дні після його завершення.

Шоколадка. Фото: скрін youtube
Шоколадка. Фото: скрін youtube

Крім того, вчені попросили добровольців не уникати інших продуктів із високим вмістом флаванолу: ягоди, чай та вино.

Результати дослідження показали, що у всіх учасників спостерігалося значне покращення кров'яного тиску, але в групі з високим вмістом какао наслідки були набагато помітнішими.

Проте дослідники зазначають, що структура сердець учасників не змінилася. Можливо, це пов'язано з тим, що дослідження триває лише 30 днів.

Португальські вчені сподіваються, що їхні результати сприятимуть споживанню шоколаду як профілактичний захід для здоров'я серця.

Шоколад

Нагадаємо, що вчені вигадали, як людям доживати до 120 років: потрібно дотримуватися цієї дієти.

Раніше ми повідомляли, які продукти впливають на чоловіків та жінок по-різному – катастрофа була близькою.