Навіть у воєнний час жінкам хочеться гарно виглядати. Гарний одяг надає впевненості у собі та гарний настрій. Але вона також має бути охайною. Праска є невід'ємною частиною нашого будинку.

Але що робити, якщо пропало світло? Як вам погладити речі, якщо не можна увімкнути праску?

Відповіді на ці запитання надав один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфгаками у соціальних мережах.

Як погладити речі без праски. Фото: скрін youtube
Як погладити речі без праски. Фото: скрін youtube

Розгладжуємо складки

Чи знаєте ви, що стандартний білий оцет може усунути зморшки на вашому одязі? Це так! Змочіть одяг 1 частиною оцту на 3 частини води та дайте висохнути на повітрі.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Чистий пульверизатор, наповнений водою, ще один простий спосіб розгладити зморшки, особливо якщо складки невеликі або тонка тканина.

Збризкуйте воду на пом'яті ділянки, намагаючись не намочити тканину занадто сильно. Потім повісьте одяг і дайте йому висохнути на повітрі. Багато хто радить при цьому розгладжувати тканину руками. Розтягуйте її у різні боки.

Каструля з гарячою водою. Фото Freepik
Каструля з гарячою водою. Фото Freepik

Каструля

Один із найстаріших способів розгладити одяг без праски – це використовувати звичайну металеву каструлю. Переконайтеся, що дно каструлі є ідеально чистим, закип'ятіть воду, а потім вилийте її. Розігрівати можна, наприклад, за допомогою портативних газових плит.

Потім використовуйте дно каструлі як праску, щоб прасувати одяг. Робити це потрібно на рівній твердій поверхні.

Матрац. Фото: скрін youtube
Матрац. Фото: скрін youtube

Матрац

Ви можете помістити одяг під матрац, лягти спати, а вже на ранок одягнути речі без складок. Дивно, але це працює!

Махрові рушники. Фото: скрін youtube
Махрові рушники. Фото: скрін youtube

Вологий рушник

Покладіть будь-який м'ятий одяг на чисту підлогу або поверхню столу і помістіть вологий рушник поверх одягу. Руками притисніть рушник і розгладьте м'яту ділянку руками. Робота виконана!

Нагадаємо, кричати не обов'язково: прості методи допоможуть контролювати гнів.

Раніше повідомляли, чому ви не робили цього раніше? Медики розповіли про чудеса ранкової склянки води з лимоном.

Також, головні поради та помилки, про які потрібно знати, якщо ви не можете заснути вночі.