Сіль - продукт, який вживається щодня, а контролювати його кількість у раціоні вкрай непросто. Вчені виявили, що саме вона підвищує ризик серцево-судинних захворювань, у тому числі з летальними наслідками. Про це пише dailynews.kyiv.

Фахівці зазначають, що обмежити споживання солі - дуже правильний крок, який, можливо, допоможе продовжити життя.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Коли ми готуємо їжу, то можемо контролювати кількість солі, що додається. Однак вона міститься у більшості інших продуктів, наприклад, ковбасах, сосисках, соусах, напівфабрикатах.

Вживаючи багато звичних продуктів організм перенасичується сіллю, що може бути небезпечним. За словами експертів, сіль негативно впливає на кровотік, відкладаючись на стінках судин. Це призводить до погіршення кровообігу та подальшого розвитку захворювань серця.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Вчені підкреслюють, що остаточний зв'язок між вживанням великої кількості солі та розвитком серцевих захворювань до кінця не вивчений, але контролювати її кількість у раціоні точно не буде зайвим.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цілий комплект неприємних наслідків: чому банани не настільки корисні, як здається.

Також наш портал інформував, коктейль "Інфаркт": чому змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дієта вплине на дітей у майбутньому: вчені прийшли до висновку, який не потішить майбутніх батьків.