Сіль - продукт, який вживається щодня, а контролювати його кількість у раціоні вкрай непросто. Вчені виявили, що саме вона підвищує ризик серцево-судинних захворювань, у тому числі з летальними наслідками. Про це пише dailynews.kyiv.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці зазначають, що обмежити споживання солі - дуже правильний крок, який, можливо, допоможе продовжити життя.
Коли ми готуємо їжу, то можемо контролювати кількість солі, що додається. Однак вона міститься у більшості інших продуктів, наприклад, ковбасах, сосисках, соусах, напівфабрикатах.
Вживаючи багато звичних продуктів організм перенасичується сіллю, що може бути небезпечним. За словами експертів, сіль негативно впливає на кровотік, відкладаючись на стінках судин. Це призводить до погіршення кровообігу та подальшого розвитку захворювань серця.
Вчені підкреслюють, що остаточний зв'язок між вживанням великої кількості солі та розвитком серцевих захворювань до кінця не вивчений, але контролювати її кількість у раціоні точно не буде зайвим.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цілий комплект неприємних наслідків: чому банани не настільки корисні, як здається.
Також наш портал інформував, коктейль "Інфаркт": чому змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дієта вплине на дітей у майбутньому: вчені прийшли до висновку, який не потішить майбутніх батьків.