Життя поруч із домашніми улюбленцями, безумовно, має чимало позитивних сторін. Однак чи не кожен господар кота чи кішки час від часу постає перед необхідністю залишити свого вихованця самого. Хтось змушений робити це через роботу, хтось через відвідування дачі або поїздки у відрядження або тривалу відпустку.

У випадку із собаками відповідь видається простою – такі тварини навряд чи витримають тривалу самотність. Проте ситуація з котами складніша, оскільки вони можуть вільно пересуватися квартирою і мають доступ до їжі та води. Про це повідомляє Inverse.

Котик, лоток, фото: Знай.ua
Котик, лоток, фото: Знай.ua

Часто люди сприймають кішок як самодостатніх, незалежних істот, які не потребують особливої ​​уваги, особливо порівняно із собаками. Однак, як свідчать дослідження, це зовсім не так. Кішки також мають емоційні та соціальні потреби, які неможливо повністю задовольнити, якщо вони залишаються самі на тривалий час. За словами вченого Мікеля Дельгадо, "не можна залишати кішок без нагляду на тривалий термін".

Експерти рекомендують не залишати кішку один вдома більше, ніж на 24 години. За цей час вихованець навряд чи помітить вашої відсутності. Однак якщо вам доводиться їхати на більший термін, то просте забезпечення тварини їжею та водою навряд чи буде достатнім.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Тривала відсутність господаря може викликати у кішки стрес, що призведе до таких небажаних проявів, як переїдання, псування предметів. Крім того, коли кішки відчувають стрес через тривалу розлуку з господарем, у них можуть виникати такі симптоми, як блювання, втрата апетиту, діарея, сечовипускання повз лоток.

Котів треба відвідувати хоча б раз на день, ще краще – двічі. Це можуть бути родичі, друзі, знайомі чи навіть сусіди.

Щоб зробити перебування кішки у ваш час відсутності комфортнішим, експерти радять використовувати різноманітні іграшки, у тому числі і годівниці. Крім того, не варто прати постільну білизну або проводити генеральне прибирання, щоб запах господаря якомога довше зберігався навколо вихованця.

Нагадаємо, небезпека може чатувати на кожного: як захиститися від кліщів у розпал сезону.

Як повідомляв "Знай.ua", чи можна спати разом з котиками та собачками? Вчені пояснили, на що впливають пухнастики

Знай.uа писав, такий розумний, що скоро заговорить: коти можуть вивчити людські слова, дивовижні факти