Багато господинь люблять орхідеї. Це неймовірно красиві квіти, які радують око, але також є дуже примхливими.

Вони потребують ретельного та трепетного догляду. Окрім спеціальних добрив, орхідеї також люблять активоване вугілля.

Орхідея, фото orchidea-shop
Орхідея, фото orchidea-shop

Для догляду за квітами вже давно використовують засоби, які багатьом можуть видатися дивними. Активоване вугілля входить до списку. При цьому він коштує копійки та є речовиною природного мінерального походження.

Господиням радять використовувати активоване вугілля у тому випадку, якщо орхідея захворіла. Характерні ознаки - це зав'яле листя, пліснява і квітконос, який відпав.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Активоване вугілля, скріншот: YouTube
Активоване вугілля, скріншот: YouTube

Для початку слід пересадити квітку. Робити це потрібно обережно. Витягаємо його з горщика та проводимо огляд. Засохлі та гнилі частинки зрізаємо, а уражені посипаємо меленим активованим вугіллям.

Далі переселяємо орхідею в горщик із новим грунтом. Активоване вугілля виступатиме як антисептик, який захистить квітку від проникнення патогенних мікроорганізмів.

Орхідеї, кадр з відео
Орхідеї, кадр з відео

Таблетки також можна розподілити по горщику, але дотримуватись відстані, а порошком присипати землю. Така хитрість покращить повітрообмін ґрунту та зменшить надлишок вологи, тим самим знизиться ризик утворення гнилі та грибкових захворювань.

Нагадаємо, що закопайте на городі цей предмет – і матимете величезний урожай.

Раніше ми повідомляли, що доведеться просити у курочки: два хитрі способи добрива полуниці, які подарують соковитий урожай.