Кава - невіддільний атрибут ранкового ритуалу для багатьох людей у ​​світі. Однак, виявляється, пити цей напій одразу після пробудження – не найкраща ідея.

Згідно з науковими дослідженнями, існує оптимальний час для першого ковтка кави, який допоможе організму прокинутися максимально ефективно. Про це повідомляє Express.

Ціни на каву, скріншот: YouTube
Ціни на каву, скріншот: YouTube

Рекс Ісапп, генеральний директор компанії Happy Beds, рекомендує відкласти ранкову каву принаймні на годину після того, як ви прокинулися.

Пояснюється це тим, що одразу після сну рівень кортизолу – гормону, пов'язаного зі стресом – досягає свого піку в організмі. Саме кортизол відповідає за наше пробудження та підвищує рівень енергії. Вживання кави в цей момент може порушити природні процеси або навіть призвести до виникнення толерантності, звикання до кофеїну.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Враховуючи статистику, середньостатистичний житель Великобританії прокидається о 7:33 ранку, Рекс радить відкласти першу чашку кави на 8:33, даючи організму можливість повністю прокинутися природним шляхом.

Ця порада може здатися дивною для тих, хто звик починати день із ковтка міцної кави. Проте слід прислухатися до рекомендацій експертів та спробувати змінити свої звички.

Нагадаємо, в жодному разі не їжте це: продукти, якими категорично не можна снідати

Як повідомляв "Знай.uа", які два продукти потрібно їсти щодня, щоб забути про хвороби: вони кращі, ніж будь-що

Знай.ua писав, смачний захист від серцевих захворювань: розкрито секретні властивості популярного молочного продукту