Цей секрет використовують досвідчені квітникарі, щоб позбутися комах, які можуть оселитися в вазоні та на самій рослині. Мова йде про лавровий лист. Він має знезаражувальні властивості та стане чудовим добривом для кімнатних квітів.

Не залиште шкідникам ані шансу

Якщо ваші квіти страждають від мошок, які атакують горщики, скористайтеся простим, але ефективним методом: переламайте сухі листочки лаврушки та закопайте їх у землю на глибину 1 сантиметра. Не забувайте поливати та підживлювати рослини, адже такий захист не завадить їм.

Також можна просто розкласти цілі листочки лаврушки на поверхні землі у горщику або використовувати лавровий порошок, перемелений у кавомолці. Додайте 1-2 чайні ложки порошку на горщик для ефективного результату.

Лавровий лист не лише знезаражує землю та відганяє шкідників, але й служить як довготривала підживлююча добавка. Комахи зникнуть протягом тижня-двох після використання. Їх відлякає специфічний запах лаврового листя, яким просочиться земля.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Для найкращого результату краще використовувати свіже лаврове листя, яке ще зберігає свій аромат. Засушене листя можна попередньо залити гарячою водою на кілька хвилин."

Лавровий лист, скріншот: Youtube
Лавровий лист, скріншот: Youtube

Настій з лаврового листа - ефективне піживлення для рослин

Квітникарі відомі своїм вмінням використовувати різні природні ресурси для забезпечення здоров'я та росту рослин. Настій лаврового листа - не виняток. Щоб його приготувати, потрібно залити 4 лаврові листи 1 літром гарячої води температурою близько 70°C і накрити ємність кришкою. Через 3-4 години настій готовий до використання - просто полийте ним рослини під корінь. Рекомендується підживлювати рослини настоєм на лавровому листі не частіше одного разу на місяць.

Нагадаємо: Від цвітіння до зникнення: драма рідкісної рослини, що ожила після 20 років

Також вас може зацікавити: Нема часу возитися, а красу хочеться: які квіти можна висадити на клумбі