Для всіх наших шанованих читачів, які пам'ятають, що квітень та травень – найвідповідальніший час для дачі та городу, є дуже цікава інформація. Вирощування баклажанів та догляд за ними супроводжуються низкою складнощів, але все можна вирішити, якщо скористатися порадами професіоналів. Культура ця примхлива, теплолюбна і потребує уваги.

Значення має як температура повітря, і відстань між посадками. Про це розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Баклажани краще вирощувати в торфових горщиках, оскільки вони не дуже люблять пересадку та інші занепокоєння.

Розсада баклажан, скріншот: YouTube
Розсада баклажан, скріншот: YouTube

Коли пересаджувати розсаду

Зазвичай розсаду у відкритий ґрунт висаджують у середині червня. Крім того, важливий час доби. Рекомендується висаджувати розсаду ввечері або у похмуру погоду.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Баклажани, скріншот: YouTube
Баклажани, скріншот: YouTube

Як підготувати до пересадки

Через 14 днів розсаду потрібно обробити розчином мідного купоросу (0,5%). Так можна уникнути розвитку грибкових хвороб. Потім розсаду починають гартувати під відкритою кватиркою, а по готовності починають залишати на свіжому повітрі до кількох годин. За день до пересадки розсаду рясно поливають і залишають на свіжому повітрі на всю ніч.

Баклажани, скріншот: YouTube
Баклажани, скріншот: YouTube

Як зробити лунки

Лунки для горщиків роблять на 2-3 сантиметри глибше за розмір самої ємності. Інтервал між лунками щонайменше 30-40 сантиметрів. Не забувайте поливати розсаду спочатку, підгортати після поливу, а підживлення проводити після вологої землі.

Нагадаємо, смердить, як у будинку для людей похилого віку: як позбутися затхлого запаху в квартирі.

Раніше повідомлялося, що коріння буде потужніше волосіні: чим поливати розсаду, щоб вона змогла зміцніти.

Також, від шкарпеток до інструментів: як використовувати в побуті пластикові затискачі від хліба.