Квасоля є доволі корисною для здоров'я людини, адже в її складі майже стільки ж білка, як і в м’ясі. Тому варто знати, як правильно виростити цю рослину, щоб потім насолоджуватися смачними салатами, запашним пюре або першими стравами з квасолею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це розповідає ProstoWay.
Квасоля любить рости у теплій землі, але досвідчені городники не радять поспішати вже її садити, адже земля повинна дійти температури в 10-12 градусів тепла. До того ж, наближаються заморозки, а квасоля може загинути, тому краще не поспішати і дочекатися нормальної погоди.
Садити кущову квасолю потрібно на відстані в 20-25 сантиметрів між ямками з двома квасолинами. Сорт, який в’ється, має бути на більшій відстані – від 30 до 40 сантиметрів. У цьому випадку до ямки можна покласти по 5-6 квасолин. До того ж, кущову квасолю садять на тиждень раніше, ніж ту, що в’ється.
Ця рослина любить рости під прямими сонячними променями, де немає тіні і є пухкий грунт. До того ж, потрібно постійно полоти квасолю, щоб позбавити її від бур’янів, регулярно розпушувати землю і час від часу поливати рослину.
Якщо говорити про те, коли варто збирати врожай квасолі, то робити це потрібно, коли вона ще молода і зелена, адже так вона смачніша. Якщо ви хочете покласти квасолю на зберігання, дочекайтеся, поки вона посохне.
Нагадаємо, як не знищити свій урожай помідорів на городі.
Як повідомляли раніше, що варто класти в лунки під час посадки огірків навесні.
Як писав "Знай" раніше, які рослини в жодному разі не можна підживлювати дріжджами.