У раціоні кожного з нас обов'язково повинні бути свіжі овочі. Це те, що гарантує хорошу роботу кишечника, а також звільняє організм від токсинів та підтримує мікрофлору.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТільки все це буде марно, якщо ви не вмієте правильно їх мити. Перед вживанням овочі обов'язково потрібно ретельно вимити, адже тільки таким чином можна позбутися залишків ґрунту та пилу. Також потрібно враховувати, в яких умовах перебували овочі під час зберігання та доставки. На них можуть осісти різні мікроби та пестициди.
Як правильно мити овочі:
- Вимийте руки з милом, а потім ретельно переберіть усі овочі. Гнилі та пошкоджені можна обрізати, а краще викинути.
- Промийте їх під проточною прохолодною водою. Для твердих овочів, наприклад моркви, огірків або буряків, можна використовувати спеціальну щіточку для очищення.
- Після миття протріть їжу чистим паперовим рушником, а потім знову вимийте руки з милом.
Також для миття можна зробити спеціальний розчин, який точно гарантує чистоту овочів. З'єднайте 1 л. води та 1 ст. л. харчової соди, а потім помістіть у миску з розчином овочі на 10-15 хв.
У воду ще іноді додають кілька крапель олії чайного дерева. Воно має антисептичну властивість. Досить буквально 3-5 хв такого замочування. Потім не забудьте ретельно промити овочі ще й від олії.
Господиням рекомендують мити овочі перед вживанням, але не раніше, оскільки це призведе до їх псування, а зберігати їх краще у темному та прохолодному місці. Мило та іншу хімію зовсім не можна використовувати для миття овочів.
Нагадаємо, що 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка при приготуванні пюре.
Раніше ми повідомляли, що ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати".
Також стало відомо про ідеальний рецепт домашньої ковбаски без сала, яка підійде і дітям, і тим, хто худне .