Ще з приходом першого тепла у квітні українські дачники та городники стурбовані посівом та висадкою розсади, добривом рослин та боротьбою з бур'янами.

Щоб грамотно розподілити городні справи, необхідно керуватися сприятливими та несприятливими датами у посівному календарі.

Цього разу наші дорогі читачі познайомляться із посівним календарем на другу половину травня.

Посівний календар на травень 2024, скріншот: Facebook
Посівний календар на травень 2024, скріншот: Facebook

Місячний посівний календар на травень 2024 року

З 14 по 17 травня - не найкращий час для посіву нових овочів, але ідеальний для пересадки розсади. Ці дні чудово підходять для догляду за вже посіяними культурами – їх можна підгодувати, удобрити, прополоти та захистити від можливих заморозків.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

У саду можна провести обрізання старих гілок, оздоблення від шкідників та побілку стволів. Рясне зволоження ділянки не рекомендується.

Огіркова грядка, скріншот: YouTube
Огіркова грядка, скріншот: YouTube

З 18 по 21 травня – чудовий період для посіву баштанних культур, таких як кабачки, дині, кавуни та гарбузи. Також можна садити зелень, соняшник, кукурудзу, огірки, капусту та салати. Розсада добре приживеться.

Використання отрутохімікатів допоможе знизити шкоду від шкідників, проте необхідно утриматися від обрізки дерев та кущів.

Грядки полуниці, скріншот з відео
Грядки полуниці, скріншот з відео

З 22 по 24 травня – це дні повного місяця, коли за місячним посівним календарем не рекомендується займатися роботами з рослинами.

З 25 по 28 травня – ідеальний час для посадки картоплі, моркви, зелені та будь-яких інших овочів. Все посаджене добре приживеться. Також можна провести прищипування, живцювання та розмноження рослин, пересадити квіти та овочеву розсаду.

Це також час для збирання врожаю зелених та ранніх овочів. Однак не рекомендується надто рясно поливати та додавати добрива рослинам.

З 29 по 31 травня – чудовий час для боротьби з хворобами, шкідниками та бур'янами; Використання пестицидів буде дуже ефективним.

Лук на грядці, скріншот: Youtube
Лук на грядці, скріншот: Youtube

Можна приділити час догляду за садом та молодими рослинами, підкопати картоплю та посіяти пізні овочі. Це також чудові дні для посадки троянд. Однак не рекомендується замочувати насіння, садити кімнатні квіти, а також збирати живці.

Нагадаємо, не тільки для ворожіння: як використовувати кавову гущу в побуті.

Раніше повідомлялося, килим буде як новий: способи чищення, якими користувалися ще 50 років тому.

Також, у піжамі, в'язаному чепчику та об'ємних браслетах: у такому стилі ми маємо зустрічати літо 2024 року.