Алкоголізм – це серйозна проблема, що стосується багатьох людей у ​​всьому світі. Вона обумовлена ​​патологічним потягом до спиртових напоїв. Психолог Вадим Мельник розповідає про ключові ознаки, які можуть свідчити про алкогольну залежність.

На відміну від алкогольного отруєння, коли виникає огида до алкоголю, при абстинентному синдромі або похмілля, людина відчуває потяг до повторного вживання. Після цього настає почуття фізичного та емоційного полегшення. Людина вживає алкоголь, щоб відчути себе краще, і це запускає цикл запоїв.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

У такому стані ситуацій, що дозволяють випити, стає більше, а факторів, що стримують, – менше. Людина випиває частіше, алкоголь починає супроводжувати його протягом тижня, і в ситуаціях, де є вибір, він частіше вибере випити, ніж провести час тверезо.

Кількість випитого алкоголю зростає, а проконтролювати дозування стає дедалі важче. Людина може бути впевнена, що вип'є всього одну-дві порції, але щоразу перепиває.

Популярні новини зараз
Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Експерт зазначив, що важливих ознак залежності вистачає. Наприклад, для сп'яніння вам потрібно більше алкоголю, ніж раніше. Або негативні наслідки у стані сп'яніння не зупиняють перед вживанням напоїв.

Крім того, "серйозним дзвіночком" є те, що ви починаєте забувати деякі фрагменти дня, що минув.

Алкогольне отруєння, фото medlux
Алкогольне отруєння, фото medlux

Якщо ви помічаєте у себе ці ознаки, слід звернутися до лікаря-нарколога та психолога, який спеціалізується на роботі із залежностями.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, це відкриття перевертає свідомість: вчені розповіли про небезпеку для чоловіків

Як повідомляв "Знай.uа", ця добавка перетворює каву на цілющі "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги.

Знай.ua писав, сліпим людям подарують нове життя: унікальний пристрій дозволить побачити світ