Виростити врожай потребує знань та досвіду, ним поділилися досвідчені городники.

На форумі садівників та городників підкреслюють, Що самої інформації з відео на Youtube замало, слід знати деякі хитрощі, і тоді будь-яка свекруха прикусить мову, побачивши хороший урожай.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Щоб картопля була, як гарний кулак

Між грядками картоплі посадіть що-небудь із сімейства бобових (горох, боби). Продукти життєдіяльності бактерій на коренях цих рослин будуть для картоплі азотистим добривом натурального походження.

Солодкий столовий буряк

Буряк не буде з кислинкою, якщо виростити її на сонячних територіях, що добре освітлюються. Якщо ґрунт кислий, то, закладаючи грядки, внесіть золу з доломітовим борошном або вапном. Для підвищення цукристості буряків деякі овочі рекомендують поливати грядку розчином кухонної солі з розрахунку 1 ч. л. на 10 л води.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Огірки та помідори

Щоб урятувати огірки та помідори від борошнистої роси, необхідно обприскати розчином молока (1 частина молока на 9 частин води).

Забудьте про слимаків

Щоб слимаки не з'їдали капусту, поруч із грядками потрібно вкопати ємність із звичайним пивом: інтерес шкідників миттєво переключиться на напій.

Редиска не сіють у червні

Редиска – досить холодостійка культура. Вона витримує заморожування до -20 °С. Оптимальна температура зростання +18 °С. У червні найдовші дні. Оптимальна тривалість світлового дня для розвитку коренеплодів становить 8-10 годин. Якщо тривалість дня зростає до 14 годин, рослина від розвитку починає переходити до розмноження. Редиска піде у стрілку.

Морква

Насіння моркви зберігає властивості до проростання лише один-два роки, і тому необхідно перевіряти їх заздалегідь, оскільки вони починають проростати лише через два-три тижні.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Як підгортати і поливати томати

Прикореневу зону томату слід розпушувати дрібно, ніж пошкодити коріння. Поливати томат краще по борознах, особливо в холодну погоду. Цим можна запобігти захворюванням, осипанням квітів і зав'язей.

Нагадаємо, що ці прості, але дієві поради допоможуть виростити великий та смачний перець.

Раніше ми повідомляли, як можна швидко та ефективно позбутися кротів на городі: народні методи.

Також стало відомо, що врожаю не буде до наступного року: яку помилку роблять багато городників при посадці картоплі.