Фінансова грамотність відіграє ключову роль у досягненні економічної стабільності. Однак багатьом людям не вистачає належних навичок управління грошима через деструктивні моделі поведінки, що призводять до формування згубних фінансових звичок і можуть спричинити матеріальні труднощі.

Відомий фінансовий експерт Стів Бернс описав сім повсякденних звичок, які безпосередньо пов'язані з незадовільним ставленням до грошей і можуть загнати людину в злидні.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Згідно з науковими дослідженнями, заробляння грошей потребує повноцінного відпочинку. Нестача сну пов'язана з ожирінням, набором зайвої ваги, що може спричинити проблеми зі здоров'ям та зростання витрат на медичні послуги, що виснажує фінансові ресурси. А ще нестача сну руйнує здатність приймати рішення.

Ще варто придивитися до частих витрат коштів на фастфуд.

Популярні новини зараз
21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Крім того, купівля сигарет чи подібних психоактивних речовин є дорогою звичкою. Наркоманія є основною причиною бездомності та бідності. Ви гроші витрачаєте не лише на "залежність", але надалі, мабуть, ще й на лікування.

Пенсіонер тримає гроші в руках
Пенсіонер тримає гроші в руках

Звісно, ​​невміння керувати особистими фінансами є згубною звичкою. Нестача знань про складання бюджету, заощадження та інвестування може призводити до помилкових фінансових рішень, через які люди залишаються у злиднях. Фінансова стабільність є захисним фактором для сімей і без відповідної освіти людям важко ефективно розпоряджатися грошима.

В Україні діє ще одна звичка і вона стосується того, що люди мають надмірну залежність від соціальних виплат.

Нагадаємо, 6 правил, які вбережуть від шахраїв: що потрібно знати

Як повідомляв "Знай.uа", "я 34 роки хворіла, не знаючи чому": через лікарську помилку десятки тисяч людей стали жертвами страшного вірусу

Знай.uа писав, жирну голову не потрібно частіше мити: секрети, які зроблять ваше волосся менш сальним