В Україні громадян закликають раціонально споживати електроенергію, щоб уникнути критичних ситуацій та аварійних відключень.

В основному, це пов'язано з ракетними обстрілами російських військ щодо наших ТЕС та ГЕС та інших об'єктів стратегічної інфраструктури. Тому варто розібратися з кількома порадами, які точно будуть вам корисні. Завдяки їм ви зможете заощадити – і не лише грошима.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Розумні розетки та вимикачі дозволяють контролювати споживання електрики за допомогою смартфона. Ці пристрої можуть автоматично вимикати непотрібні електроприлади, а також дозволяють встановлювати графіки увімкнення та вимкнення освітлення та інших пристроїв.

Деякі моделі мають функцію моніторингу енергоспоживання, що допомагає виявити найбільш енергоємні прилади в будинку.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Перехід на енергозберігаючі світлодіодні (LED) лампи – один із найпростіших та найефективніших способів скоротити витрату електроенергії. Вони споживають на 75-80 відсотків менше енергії порівняно з традиційними лампами розжарювання та служать у десятки разів довше.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

Крім того, рекомендується встановити програматори для контролю системи опалення для автоматичного регулювання температури в залежності від часу доби та потреб. Ці пристрої дозволяють знижувати температуру, коли нікого немає вдома і підвищувати її до вашого повернення. Розумні термостати можуть підключатися до інтернету та керуватися віддалено, що робить процес економії енергії ще зручнішим.

І, нарешті, при купівлі нової побутової техніки слід звертати увагу на її клас енергоефективності. Пристрої з високим класом А + + споживають набагато менше електроенергії, ніж моделі з нижчими класами. Це стосується всіх видів побутової техніки: від холодильників, пральних машин до кондиціонерів та телевізорів.

Нагадаємо, штрафи, пеня та відключення: які покарання чекають на неплатників комуналки

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні зібралися вдвічі збільшити тариф на світ: коли надішлють "важкі" квитанції

Знай.ua писав, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитися тарифи на воду