Вивести різні плями з одягу можна за допомогою недорогих засобів, які є у кожному будинку.

Головне правило – помітити та починати видалення якнайшвидше. Тоді можна досить швидко і без проблем видалити навіть тяжкі забруднення. Але зараз йдеться про кров і жир.

Жирна пляма, фото woman.rambler
Жирна пляма, фото woman.rambler

Плями крові зазвичай складно виводяться з текстильної тканини через білкову природу, але можна спробувати якнайшвидше "застигти" пляму крові холодною водою. Слід пам'ятати, що у випадку крові не можна використовувати гарячу воду, яка тільки закріпить пляму.

Пляма від крові. Фото: Youtube
Пляма від крові. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому Українські супермаркети опустіли: яких продуктів поменшало через відключення світла
Показати ще

Потім слід нанести на пляму миючий засіб і залишити на кілька хвилин. Після цього потрібно обробити пляму м'якою щіткою і випрати одяг, як завжди. Краще відпирати кров господарським милом, а якщо бачите, що пляма не відмикається, залиште її ще на трохи вже з мильним розчином.

Відчистити пляму. Фото: Youtube
Відчистити пляму. Фото: Youtube

Щоб вивести жирні плями, потрібно це місце присипати сіллю або харчовою содою, яка повинна поглинути надлишки жиру, а сама пляма підсохне.

Якщо не вдалося вивести пляму швидко, то допоможе рідина для миття посуду. Це один із найефективніших засобів проти жирних плям. Втирайте рідину для миття посуду в жирну пляму і залиште на 15-20 хвилин. Потім випрати річ у машинці. Змивати засіб із тканини перед пранням не потрібно.

Господарське мило також допоможе випирати жирні плями. Замочіть одяг із плямою у гарячій воді та ретельно натріть господарським милом. Залиште річ мінімум на 2 години, потім випрати звичайним способом. Спосіб особливо ефективний проти свіжих плям.

Випрання плям. Фото: Youtube
Випрання плям. Фото: Youtube

Нагадаємо, що пральна машинка сама "видале" цвіль і бруд: потрібно затиснути ці дві кнопки.

Раніше ми повідомляли, що запах залишився навіть після прання: як ефективно усунути неприємні аромати без хімчистки.

Також стало відомо, що спочатку заворушиться шафа, а потім і ви: як позбутися неприємного запаху в речах і недопустити його потім.