Заняття велосипедним спортом, розважальні прогулянки на велосипеді, або інтенсивні тренування на стаціонарному велотренажері, сприятливо впливають на здоров'я колінних суглобів, спростовуючи усталені міфи.

Згідно з новим дослідженням такий вид фізичної активності може значно знизити ризик розвитку болю в колінах та артриту. Аналіз даних понад 2600 осіб у віці 60 років дав підстави вченим припустити, що люди, які на будь-якому етапі свого життя займалися велоспортом, менш схильні до цих захворювань. Про це повідомляє NBC News.

Велосипедист. Фото Freepik
Велосипедист. Фото Freepik

Результати дослідження показують, що велосипедисти рідше страждають від колінного болю і мають менше ушкоджень суглобів.

Доктор Грейс Ло виявила чітку закономірність: "Чим більше періодів у житті людина присвятила велоспорту, тим менше у нього виявлялися болі в колінах та ознаки остеоартриту".

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Заглиблюючись у деталі, автори дослідження обговорюють важливу роль велоспорту у розвитку та підтримці сили чотириголових м'язів стегна. Ці м'язи відіграють ключову роль у збереженні здоров'я колінних суглобів. Крім того, велоспорт, на відміну від інших видів фізичної активності, не пов'язаний із значними навантаженнями, що сприяє захисту колін від ударів та струсів під час тренувань, як, наприклад, під час бігу.

Велосипеди. Фото: Youtube
Велосипеди. Фото: Youtube

Докази, отримані вченими, спростовують поширені міфи у тому, що велоспорт може погіршити здоров'я колінних суглобів. Результати переконливо демонструють протилежний ефект.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що справді впливає на тривалість нашого життя

Як повідомляв "Знай.ua", магнітні бурі б'ють нестерпно: що потрібно обов'язково робити метеозалежним, поради лікаря

Знай.ua писав, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують