Існує чітка різниця між справжньою впевненістю у собі та її імітацією. Часто через певні моделі поведінки ми несвідомо висловлюємо свою невпевненість, навіть намагаючись її приховати.

Видання Hackspirit назвало кілька поширених зразків поведінки, які зазвичай демонструють жінки з низькою самооцінкою, навіть не усвідомлюючи цього.

Українці з дітьми. Фото: скрін youtube
Українці з дітьми. Фото: скрін youtube

Наприклад, деякі жінки постійно перепрошують навіть у ситуаціях, де це не потрібно. Це реакція на незначні помилки чи прояв страху образити інших чи викликати конфлікт... як і те, що вони можуть уникати зорового контакту, що є способом приховати невпевненість та тривогу, своєрідний захисний механізм.

Негативні висловлювання себе. Жінки з низькою самооцінкою схильні применшувати свої досягнення та перебільшувати недоліки, часто несвідомо. А ще в їх поведінці можна відзначити прагнення ідеалу. Страх помилок створює нереалістичні очікування, що лише посилює почуття невпевненості.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Крім того, намагаючись приховати невпевненість, вони можуть демонструвати перебільшену життєрадісність, послужливість чи брати він більше, ніж можуть виконати. А комплімент на їхню адресу може спричинити відторгнення через внутрішнє переконання в негідності похвали.

Жінки можуть уникати ситуацій, де є ризик зіткнутися з відмовою, яка стримує їх від самовираження та прямування мріям. Через страх конфліктів та бажання догодити оточуючим вони можуть постійно погоджуватися, навіть якщо мають іншу думку. А ще замість конструктивного сприйняття критика сприймається як підтвердження власної нездатності.

Нагадаємо, "я 34 роки хворіла, не знаючи чому": через лікарську помилку десятки тисяч людей стали жертвами страшного вірусу

Як повідомляв "Знай.uа", чому люди ненавидять один одного - вчені дізналися, як це "перемогти", щоб настав світ

Знай.ua писав, психолог назвав головні "дзвіночки" алкоголізму: про що потрібно знати, щоб врятувати себе і своїх близьких