Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які вже встигли посадити на своїх дачних та городних ділянках картопля, є важлива інформація. І навіть цього разу є відповідь на одне дуже популярне запитання.

Так, багато городників вже посадили картоплю у квітні чи на початку травня, орієнтуючись на місячний календар та сприятливі погодні умови. І якщо ви вже знаєте, які добрива вносити під картоплю після висадки, візьміть собі на замітку, чи її потрібно поливати.

У цьому питанні вирішив допомогти розібратися один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Картопля на грядці, скріншот: YouTube
Картопля на грядці, скріншот: YouTube

За його словами, досвідчені садівники радять поливати картоплю водою кожні 10 днів, використовуючи 3 літри води на один кущ.

Популярні новини зараз
Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Слід пам'ятати, що заборонено проводити поливи картоплі під час денної спеки. Бажано поливати його рано вранці - до сходу сонця.

Картопля на грядці, скріншот: YouTube
Картопля на грядці, скріншот: YouTube

Щоб визначити, з якою періодичністю поливати цю рослину, потрібно оцінити тип ґрунту на ділянці. Якщо у вас легкий піщаний ґрунт, то поливайте картоплю частіше. Починайте це робити з моменту просихання землі.

Картопля на грядці. Фото: Youtube
Картопля на грядці. Фото: Youtube

В умовах посухи або високих температур взагалі не варто шкодувати води, її частина все одно швидко випаровуватиметься.

Однак є ще один момент: як тільки листя картоплі засохне, зволоження ґрунту слід припинити, адже це сигнал про те, що врожай можна збирати приблизно за тиждень.

Нагадаємо, відійдуть навіть найстійкіші плями жиру та крові: секретні лайфхаки прання.

Раніше повідомлялося, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують.

Також, буряки не купуватимете, адже їх буде повно на городі: що посадити поряд для хорошого врожаю.