Якщо ви є шанувальником м'яса і шукаєте ідеальні інгредієнти для своєї вечері, ймовірно, перше місце, куди ви попрямуєте, - це м'ясний прилавок у супермаркеті. Однак професійні м'ясники вважають, що якість м'яса в таких місцях найчастіше не відповідає стандартам.

М'ясник Луїс Мата каже, що продукти з м'ясного фаршу, особливо яловичий та курячий, часто надходять у продуктові магазини з великих м'ясопереробних підприємств.

Це підвищує ризик зараження та погіршує смак та якість м'яса, оскільки використовуються різні шматки м'яса, а не лише високоякісні обрізки.

Фарш // www.instagram
Фарш // www.instagram

Що стосується риби і морепродуктів, то продуктові магазини активно розширюють асортимент своїх відділів морепродуктів, але пропоновані "свіжі" продукти можуть бути не такими свіжими, як заявлено.

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Багато м'ясників рекомендують звертатися до заморожених морепродуктів, оскільки часто обробляються і заморожуються безпосередньо на човні відразу після вилову, щоб зберегти свіжість.

Що стосується витриманої яловичини, то тут продуктові магазини не можуть конкурувати з місцевими м'ясними лавками, де можна правильно витримати м'ясо, підвішуючи його на кістки. Цей метод забезпечує більш насичений смак та ніжну текстуру м'яса.

У той час як у супермаркетах часто використовується метод "мокрої витримки", коли м'ясо упаковується та витримується в упаковці для збереження вологи.

Яловичина
Яловичина

Шматки м'яса на кістки, хоч і є чудовим вибором для гасіння і дають можливість використовувати кістки для приготування смачного бульйону, можуть зіткнутися з проблемою "кислого" запаху і змінами текстури і кольору, особливо якщо м'ясо тривалий час перебуває в контакті з повітрям.

Джеррі Ремпе, головний м'ясник з Omaha Steaks, пояснює, що наявність кісток може впливати на pH м'яса та сприяти розвитку неприємного запаху та слизової текстури, оскільки бактерії можуть розщеплювати білки та жири у м'ясі.

На думку Розангели Теодоро, покупці, які цінують багатий смак субпродуктів, можуть отримати якісніший продукт, якщо звернуться до м'ясника, який спеціалізується саме на цьому виді нарізки.

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Вона каже, що для правильного приготування паштету та інших субпродуктів потрібне спеціальне обладнання та досвід, які зазвичай не мають м'ясників у продуктових магазинах.

Органи, такі як печінка та нирки, зазвичай заморожуються в продуктових магазинах і не завжди мають попит, що може вплинути на їх якість.

На відміну від цього, у ремісничих м'ясних крамницях органи, швидше за все, будуть отримані зі свіжих джерел і зберігатимуться в оптимальних умовах, підтверджує Жанна Олексіак, виконавчий шеф-кухар ресторану та м'ясної крамниці Herd Provisions.

Нагадаємо, які частини курки не підійдуть для бульйону - ви повинні це знати, щоб не зробити організму "бо-бо"