Квашену капусту люблять не лише за особливий смак, а й великий вміст вітамінів, які так потрібні організму в холодну пору року.

Однак багато хто навіть не підозрює, яка користь ховається саме в соку даного продукту.

Квашена капуста, скріншот: YouTube
Квашена капуста, скріншот: YouTube

Про це розповіли медики. Вони стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає організм при регулярному вживанні. Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій. Вони допомагають контролювати АТ, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.

Молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Завдяки квашеному овочу кишкова мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла
Показати ще

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел
Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Також капуста допомагає від запорів, але за дуже частого споживання - діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.

Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.

Нагадаємо, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують.

Раніше ми повідомляли, що овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.