Без пилососа не обійтися, якщо ви хочете швидко та якісно прибрати приміщення чи власне житло.

Однак деякі використовують його неправильно, що призводить до поломки техніки, а новий коштує недешево.

Пилосос, фото tribun
Пилосос, фото tribun

Є список, що складається з декількох субстанцій, які не можна прибирати пилососом. Господиням назвали їх і попередили, що використання техніки подібним чином буквально занапастить її.

Вода та інша рідина

З цілком очевидних причин, техніку потрібно тримати якнайдалі від вологи. Щоб прибрати рідину, краще скористатися віником та ганчіркою.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла
Показати ще

Скло та дрібні речі

Осколки можуть легко пошкодити мішок пилососа, де збирається весь бруд, і навіть потрапити в інші відсіки. А ось дрібні дрібниці можуть засмічити пилосос, тому перед прибиранням приміщення варто уважно оглядати.

Прибирання скла, фото domopravitelnitsa
Прибирання скла, фото domopravitelnitsa

Волосся та попіл

У першому випадку труба пилососа може забитися, а очистити її, якщо волосся глибоко і у великій кількості, не так просто. Від попелу техніка може навіть зламатися. Найкращим рішенням буде знову скористатися віником і совком, а закінчити все вологим прибиранням.

Нагадаємо, що прибрати квартиру без наслідків для здоров'я: як це зробити екологічно.

Раніше ми повідомляли, що килим буде як новий: способи чищення, якими користувалися ще 50 років тому.

Також стало відомо, що навіть найдавніші плями на кухні відійдуть за пару хвилин: чарівний бабусин розчин, який відітре все.