Для того, щоб пральна машинка не стала причиною зайвих витрат, слід регулярно чистити її від забруднення та накипу.

Для цього можна використовувати дорогі препарати, а можна скористатися засобами для чищення, які не важко придбати в будь-якому продуктовому магазині.

Пральна машина. Фото: Youtube
Пральна машина. Фото: Youtube

Щоб позбавитися неприємного запаху, потрібно ретельно провітрювати відділення з барабаном. Також допоможе чистка, її слід проводити регулярно та досить часто. Наприклад, кожне 5 прання робити порожнє, з додаванням певних препаратів.

Оцет та сода

Четверту частину чашки соди розчиніть у тому ж кількості води та залийте цю суміш у лоток для миючих засобів. При цьому в барабан машинки потрібно залити дві чашки білого спиртного оцту або звичайного 9% оцту. Після цього запустити цикл прання без речей, вибравши режим із найдовшим часом та виставивши високу температуру.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." "Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії
Показати ще

Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube
Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube

Відбілювач

Налийте всередину барабана до 1 літра відбілювача та увімкніть найдовший режим прання. Температуру потрібно вибрати найвищу. Але потрібно встигнути перед полосканням включити паузу і залишити машину на 1 годину. Після цього продовжити прання.

Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube
Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube

Коли цей цикл прання завершиться, потрібно запустити машинку в режимі швидкого прання за температури 30 градусів, щоб вимилися залишки засобу.

Лимонна кислота

Для профілактичного очищення потрібно від 1 до 6 пачок лимонної кислоти. Яку кількість використовувати, слід вибирати індивідуально, спираючись на розміри і ступінь забруднення пральної машини. Слід висипати лимонну кислоту в лоток для миючих засобів та запустити прання на найдовшому режимі та на максимальній температурі.

Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube
Засоби для чищення пралки. Фото: Youtube

Якщо іноді проводити профілактичне очищення, вам вдасться уникнути виникнення серйозних забруднень, накипу та неприємного запаху в машинці.

Нагадаємо, що пральна машинка сама "видале" цвіль і бруд: потрібно затиснути ці дві кнопки.

Раніше ми повідомляли, що запах залишився навіть після прання: як ефективно усунути неприємні аромати без хімчистки.

Також стало відомо, що спочатку заворушиться шафа, а потім і ви: як позбутися неприємного запаху в речах і недопустити його потім.