Рослина, яку багато хто вважає звичайним бур'яном, насправді має цілющі властивості і допомагає знизити ризик серцевих захворювань. Про це йдеться у дослідженні Національної медичної бібліотеки США.

На початку весни майже будь-яка галявина усіяна красивими квітами жовтого кольору - кульбабами. У багатьох ця рослина росте на дачних ділянках і ніхто на неї особливо не звертає уваги. Вважати, що кульбаба це звичайний бур'ян - значить сильно помилятися.

Кульбаба. Фото: скрін youtube
Кульбаба. Фото: скрін youtube

Вчені провели ряд досліджень, результати яких показали, що у кульбабах містяться біоактивні сполуки, що знижують рівень холестерину. Тобто помірне вживання цієї рослини може запобігти розвитку атеросклерозу або серцевого нападу.

Кульбаба. Фото: скрін youtube
Кульбаба. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Також у цій рослині багато антиоксидантів, здатних знизити запалення. Теоретично кульбаби можуть допомогти у лікуванні багатьох захворювань, у тому числі онкологічних. Однак у сучасній медицині для інтенсивного лікування рослину не використовують, адже є більш перевірені наукою методи.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, додайте це до свого раціону, і ваш організм скаже вам "дякую"! Продукти, що допомагають скинути зайву вагу.

Також наш портал інформував, овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.

Крім того, ми писали, забудете про походи в аптеку: експерти назвали чай, який допоможе оздоровитись.