Проста харчова сода може вирішити безліч побутових та кулінарних питань, але навіть досвідчені господині не знають про всі її здібності, і деякі з них справді вражають.

Соде по праву належить звання "головної помічниці" господарок.

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Крім використання у кулінарії, вона також добре бореться із забрудненнями. Фахівці поділилися, що можна очистити та куди додати соду.

Килими

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Цей предмет інтер'єру досить часто мажеться, але утримувати його в чистоті теж непросто. Однак саме сода допоможе господаркам у прибиранні та подарує килиму неймовірну свіжість. Як використовувати: посипте покриття содою, утріть у ворс, а через кілька годин пропилососьте.

Стіни

Під час дитячих витівок буває, що сліди від фарб чи олівців залишаються на стінах. Цю ситуацію виправить все та ж помічниця-сода. Нанесіть порошок на вологу губку та протріть забруднену поверхню.

Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa
Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa

Букет

Квіти простоять і радуватимуть їх власників набагато довше, якщо додати у воду лише одну чайну ложку соди. Ця пропорція підходить до вази середнього розміру. Немає обмежень для яких кольорів ви використовуєте порошок.

Нагадаємо, що прибрати квартиру без наслідків для здоров'я: як це зробити екологічно.

Раніше ми повідомляли, що килим буде як новий: способи чищення, якими користувалися ще 50 років тому.

Також стало відомо, що навіть найдавніші плями на кухні відійдуть за пару хвилин: чарівний бабусин розчин, який відітре все.