Коли мова заходить про те, як витратити мільйон доларів, багато хто з нас може уявити собі "шалені" витрати на розкішні речі та розваги. Але якщо ви спілкуєтеся з реальними мільйонерами, стає зрозумілим, що шлях до стану в мільйон доларів не зводиться лише до цього.

CNBC Make It провів безліч інтерв'ю з самодостатніми мільйонерами і часто запитував їх: "На що ви відмовляєтеся витрачати гроші?"

Їхні відповіді показали, що навіть маючи надлишок коштів, важливо обдумано витрачати гроші, якщо ви прагнете зберегти та збільшити своє багатство.

Багатство, фото: pixabay
Багатство, фото: pixabay

Деякі мільйонери, такі як Тодд Болдуїн, дивляться на економію як гру. Він каже, що йому подобається мати можливість придбати щось, а потім вирішити цього не робити.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи
Показати ще

Одне з основних правил мільйонерів – не витрачати гроші на швидкі речі. Джонатан Санчес, засновник Parent Portfolio, витрачає лише невеликий бюджет на одяг і віддає перевагу класичному стилю. Він купує нові речі лише тоді, коли потрібно замінити старі.

Ще один мільйонер, Стів Адкок, уникає покупки розширених гарантій на побутову техніку і вважає за краще відкладати трохи грошей щомісяця на резервний фонд на випадок ремонту.

Для Джима Крамера, журналіста CNBC, дорогі алкогольні напої не мають сенсу – адже за ті ж гроші можна купити щось довговічніше та корисніше.

Багатство / фото: Pinterest
Багатство / фото: Pinterest

Бернадетт Джой, засновниця Crush Your Money Goals, любить більше безкоштовні футболки від спортивних подій, ніж дорогий дизайнерський одяг для тренувань.

Також мільйонери, як Тодд Болдуін, воліють проводити час у ресторанах та кіно безкоштовно, виступаючи в ролі таємних покупців та отримуючи за це гроші.

Зрештою, їхні історії показують, що навіть маючи багато грошей, важливо обмірковувати свої витрати і намагатися прагнути економії, оскільки тільки таким чином ви зможете накопичити щось справжнє.

Нагадаємо, одеський суддя-мільйонер купив квартиру за 15 гривень і вписав до неї всю сім'ю: діти виростуть – навряд чи продадуть