Шанувальники фен-шуй вважають, що рослини в будинку – це не просто прикраса, а спосіб залучити позитивну енергію та гармонію. Правильно підібрані квіти можуть створити сприятливу атмосферу, підвищити енергію вдома і навіть поліпшити відносини між членами сім'ї.

Фен-шуй радить розміщувати рослини в різних частинах будинку залежно від їхньої енергії та властивостей.

Наприклад, герань з червоними суцвіттями на південному підвіконні приверне енергію пристрасті та любові, тоді як кам'яна квітка на північному підвіконні врівноважуватиме енергію будинку.

Герань / фото: Pinterest
Герань / фото: Pinterest

Однак варто пам'ятати, що не всі рослини підходять для всіх приміщень. Наприклад, фен-шуй не рекомендує тримати квіти в спальні поруч із ліжком, оскільки це може негативно позначитися на стосунках між подружжям.

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Також деякі рослини, як катальпа або диффенбахія, мають надто важку енергію для дитячої кімнати і можуть спричинити алергічні реакції.

Кожна рослина у фен-шуй має своє значення та символізує певні аспекти життя. Наприклад, півонії асоціюються з романтикою та любов'ю, лотоси символізують гармонію та чистоту, а орхідеї приносять велику кількість і затишок у будинок.

Діффенбахія / фото: Pinterest
Діффенбахія / фото: Pinterest

Також існує повір'я, що нарциси допомагають у кар'єрному зростанні, а хризантеми приваблюють успіх та удачу.

Таким чином, правильно підібрані та розміщені рослини можуть стати не лише елементом декору, а й засобом залучення гармонії, щастя та благополуччя до будинку.

Також рекомендуємо до прочитання: ці квіти допоможуть боротися зі шкідниками: що садити на городі