Судома в нозі може схопити зненацька і супроводжуватися сильним болем, який складно стерпіти. На щастя, існує спосіб вгамувати больові відчуття і допомогти м'язам розслабитися. Про це пише портал zdorovia.

Судоми в ногах - поширена проблема, з якою стикаються як люди похилого віку, і молоді. При сильному скороченні м'язів часто виникає гострий біль. Щоб не терпіти і допомогти м'язам швидше розслабитися, фахівці рекомендують просту вправу.

Судоми. Фото: Youtube
Судоми. Фото: Youtube

Якщо звело м'язи судомою, то свідомо розслабити їх не вийде. Єдиний варіант – застосувати простий прийом. Необхідно намагатися захопити рукою пальці стопи й при за можливості різко потягнути носок на себе, одночасно масажуючи м'яз ноги. Це дозволить відновити нормальний кровообіг і швидше позбавитися "симптомів" судоми.

Судоми. Фото: Youtube
Судоми. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Експерти наголошують, що судоми можуть виникати навіть у абсолютно здорових людей. Однак коли скорочення м'язів не локальне, а зачіпає цілі групи м'язів, це може говорити про наявність важкого захворювання нервової системи. У будь-якому випадку, за наявності регулярних судом краще не ризикувати й звернутися за консультацією до лікаря.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, мозок буде вдячний: шкідливі звички, яких слід уникати, щоб зберегти його здоровим.

Також наш портал інформував, коли краще вечеряти, щоби потім не плакати через проблеми зі здоров'ям: так рано ви цього ще не робили.

Крім того, ми писали, цитрусові нотки розкажуть не про парфум, а про діабет: як розпізнати небезпечні хвороби через запах тіла.