Колорадські жуки – це одна з найпоширеніших проблем на городі, адже вони здатні буквально знищувати різні культури, зокрема, картоплю. Щоб позбутися цього шкідника на рослинах, потрібно знати, чим її потрібно обробляти і коли варто проводити цю процедуру, щоб захистити картоплю.

Про це розповідає Gardener`s Path.

Як позбутися колорадського жука на картоплі

Садіння рослин

Щоб захистити картоплю від цього шкідника, біля картоплі посадіть баклажани, адже він їх просто обожнює, а ви в цей момент зможете забрати їх з кущів. Також можна посадити чорнобривці або календулу, які можуть відволікти жуків. Для захисту культури також підійде стара картопля, але посадити її варто в стороні від грядок.

Картопля на грядці, скріншот: YouTube
Картопля на грядці, скріншот: YouTube

Створення пасток

Можете зробити пастки для жуків у міжрядді. Це можуть бути банки літражу або консервні банки, краї яких протріть соком нарізаної картоплі. Також можна туди залити міцний розчин сечовини у пропорції 1 стакан на 1 літр води.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Створення способів відлякування

Якщо ви хочете прибрати жуків від картоплі, покладіть в лунку з цією культурою один боб або квасолю, а також одну жменю золи або цибулинного лушпиння. Ще можна покласти листя волоського горіха, якщо просто так це не врятує, можна настояти його у воді, а потім обробляти сходи картоплі.

Добриво для картоплі, скріншот: YouTube
Добриво для картоплі, скріншот: YouTube

Процес обприскування

Щоб не дати жукам знищувати картоплю, обприскайте її розчином кульбаби та хвоща або полину. Щоб зробити цей відвар, вам знадобиться:

  • Свіжа зелень – 200 грамів

  • Вода – 1 відро+10 літрів для розбавлення

Кип’ятіть зелень протягом 15 хвилин у воді, потім нехай охолоне, після чого розбавте 0,5 літрів відвару в воді.

Коли краще обробляти картоплю

Експерти радять обробляти картоплю від колорадського жука зранку до 10-ї години або ввечері після 17-ї. Причому, робити це краще в ясну погоду і до або після цвітіння картоплі, тобто, до моменту, як на рослині не виникнуть суцвіття або вона не зів’яне.

Картопля на грядці, скріншот: YouTube
Картопля на грядці, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чим краще підживити перець на городі для великого врожаю.

Як повідомляли раніше, як виростити смачну і негірку редиску на городі.

Як писав "Знай" раніше, як ефективно захистити капусту від слимаків.