Чай – улюблений напій багатьох людей, проте мало хто знає про особливості його правильного заварювання. Вважається, що для максимального розкриття смаку та аромату потрібно дотримуватись певних правил.

По-перше, важливо вибирати якісний чай із великих чайних пакетиків – шовкових чи нейлонових. Вони краще зберігають аромат і цілісність чайного листа, на відміну паперових пакетиків. По-друге, рекомендується фіксувати пакетик під чашкою, не занурюючи його в окріп. Це дозволяє запобігти псуванню аромату під час заварювання.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Зате багато хто поступає навпаки, піддаючи чайний пакетик інтенсивному замочування та перемішування. Така практика призводить до різкого погіршення смакових якостей напою. Через постійну заливку окропом листочки починають гіркувати, віддаючи зайві солодощі горілому паперу або гнилі.

Заварювати потрібно не більше 3 хвилин, один раз зануривши чайний пакетик і згодом видаливши його. Також варто нагадати, що поширене помилкове уявлення, що штучне збільшення часу заварювання дасть міцніший, ароматніший чай. Насправді такі маніпуляції тільки псують якість напою.

Популярні новини зараз
Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Отже, правильний підхід до заварювання простий - залити гарячою (не окропом!) водою пакетик, дати йому трохи постояти, потім дістати. Час заварювання, як і температура води, залежить від сорту та якості сировини. Вищі сорти вимагають гарячої води, але з окропу. Вищі сорти також потребують менших часів заварювання.

Нагадаємо, боїтеся, що обкрадуть? Де ховати гроші у будинку, щоб їх ніколи не знайшли

Як повідомляв "Знай.ua", забудьте про хімію - візьміть трубочку: як легко прочистити злив у ванній та на кухні

Знай.ua писав, як економити на засобі для миття посуду: ці "інгредієнти" є у кожного будинку