На перший погляд, це може здатися дивним - заморожувати звичайні кухонні губки. Адже ці невеликі предмети покликані допомагати нам у прибиранні та миття посуду. Однак насправді така проста процедура може стати справжнім порятунком у багатьох життєвих ситуаціях, особливо для українців.

Уявіть: ви берете 3-4 чисті губки, ретельно змочуєте їх під краном, потім розкладаєте по окремих пакетиках і відправляєте в морозильну камеру. Що ж відбувається далі? Прохолодна вода, по якій просочені губки, перетворюється на лід, і ці маленькі предмети стають чудовим джерелом тимчасового охолодження.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Такий простий прийом може виявитися незамінним у випадку, якщо ваш будинок залишиться без електропостачання. Достатньо витягти заморожені губки з морозильника і розкласти між продуктами в холодильнику або навіть у тій же морозилці. Ці імпровізовані "холодні елементи" уповільнять псування їжі, не дозволяючи їй так швидко зіпсуватися без електроенергії.

А ще замороженими губами можна скористатися під час походів на природу або пікніків. Просто покладіть їх у пакети з продуктами, і страви залишатимуться свіжими протягом тривалого часу, незважаючи на спеку.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати
Показати ще

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Особливо корисні можуть стати такі губки для сімей із маленькими дітьми. Як відомо, малюки дуже рухливі і часто отримують забиті місця і синці. У такій ситуації необхідно якнайшвидше прикласти до травмованої ділянки щось холодне.

Замороженою губкою можна скористатися одразу після витягування з морозилки. На відміну від звичайного льоду, вона не розтане, перетворюючись на калюжу, а поступово відтаватиме, вбираючи зайву вологу.

Нагадаємо, навіщо потрібно ставити пляшку в холодильник: простий лайфхак для порядку у "холодній шафі"

Як повідомляв "Знай.uа", як облаштувати затишний простір у маленькій квартирі: 5 практичних порад

Знай.uа писав, стане тільки гірше, доведеться викинути: ці предмети заборонено чистити содою