Український ринок активно наповнює черешня. Ціни на неї кусаються, але охочі поласувати сезонними плодами знаходяться.

Також у черешні нерідко можна виявити хробаків, які однозначно псують апетит. У стиглій черешні можуть потрапити личинки вишневої мухи. Не варто турбуватися про небезпеку для організму, але факт залишається фактом - їсти плід з таким "бонусом" не хочеться.

Скрін, відео You tube черешня
Скрін, відео You tube черешня

На щастя, є прості способи перевірити черешню на хробаків.

Провести перевірку можна навіть у магазині. Потрібно вибрати кілька стиглих плодів і розкрити їх. Якщо один із них виявиться червивим, то в решті партії, ймовірно, живність теж знайдеться.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." "Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги
Показати ще

Якщо ви купили черешню і не перевірили її заздалегідь, убезпечити себе від поїдання черв'яків можна в домашніх умовах. Наберіть у глибоку ємність холодну воду, додайте 2 ст. л. соди та перемішайте. У розчині залиште ягоди на 30 хвилин|мінути|. За цей час черв'яки виповзуть.

Замість соди можна сміливо використати сіль, замочивши черешню в розчині. Також живність можна визначити за зовнішніми ознаками - якщо вона є, плід буде темнішим і м'якшим.

Черешня, скрін, відео YouTube
Черешня, скрін, відео YouTube

Однак наявність черв'яків говорить про натуральність черешні, а також не несе небезпеки для здоров'я.

Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.

Також стало відомо, як не зіпсувати салат: вирощуємо редис без гіркоти.