З віком наш мозок зазнає змін, що впливають на здатність згадувати інформацію або засвоювати нові знання.

Втім, існують щоденні звички, які допомагають зберегти здоров'я розуму та уповільнити процес старіння. Наприклад, дуже важливо підтримувати активне соціальне життя, адже спілкування позитивно впливає на мозкову діяльність. Про це повідомляє HuffPost.

Зл\дорове життя. Фото з відкритих джерел
Здорове життя. Фото з відкритих джерел

Крім того, вкрай корисно долучатися до нових занять та вчитися чогось нового, а не лише повторювати звичні дії. Це стимулює формування нових нейронних зв'язків.

Потрібно навчитися керувати стресом, адже його хронічна дія може зашкодити розумовим здібностям. Слід практикувати техніки релаксації (сауна, контрастний душ чи інтенсивні тренування), щоб зменшити рівень стресу. Крім цього, слід уникати надмірної прихильності до швидкого способу життя. Це означає і те, що потрібно мінімізувати вживання фаст-фуду, багатого на шкідливі жири і цукор.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном
Показати ще

Натомість рекомендується вживати більше продуктів з Омега-3 жирними кислотами, що сприяють кращій роботі мозку.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Звичайно, важливим фактором є якісний сон. Навіть якщо ви спите певну кількість годин (7-8, за стандартом), все одно погана якість сну знижує концентрацію уваги та пам'ять наступного дня. У довгостроковій перспективі це може призвести до передчасного старіння мозку. Тому слід дотримуватися здорового режиму сну без надмірного вживання алкоголю чи інших речовин.

Зрештою, не можна забувати про фізичні вправи, корисні для мозку.

Нагадаємо, пийте на здоров'я: 5 причин, чому помірне вживання пива може бути корисним

Як повідомляв "Знай.uа", здоров'я та краса після 50: поради для відмінного самопочуття

Знай.ua писав, навіщо додавати сіль у каву: вчені поділилися літнім лайфхаком