Ви коли-небудь помічали, що перегляд відео з милими цуценятами та кошенятами піднімає настрій? Тепер це почуття підтверджено науковими даними.

Дослідження, проведене Університетом Лідса у Великій Британії спільно з Western Australia Tourism, показало, що спостереження за милими тваринами може знизити рівень стресу та тривожності.

Дівчина з собачкою, favim.com
Дівчина з собачкою, favim.com

У ході дослідження вивчалося, як 30-хвилинний перегляд зображень та відео з милими тваринами впливає на кров'яний тиск, частоту серцевих скорочень та рівень тривожності.

Доктор Андреа Атлі, доцент Університету Лідса, створила 30-хвилинну вибірку відео з милими тваринами. У добірку увійшли кошенята, цуценята, дитинчата горил і квокки - маленькі звірята, що мешкають у Західній Австралії і відомі як "найщасливіші тварини у світі".

Популярні новини зараз
Не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

У дослідженні взяли участь 19 осіб – 15 студентів та чотири співробітники університету. Сеанси були проведені у грудні 2019 року, спеціально в період зимових іспитів, коли рівень стресу у студентів є особливо високим, особливо у студентів-медиків.

Результати дослідження показали, що перегляд відео з милими тваринами протягом 30 хвилин значно знижує кров'яний тиск, частоту серцевих скорочень та рівень тривожності.

Котик
Котик

Середній артеріальний тиск учасників знизився зі 136/88 до 115/71, що відповідає ідеальному діапазону артеріального тиску. Середня частота серцевих скорочень впала на 6,5%, до 67,4 ударів за хвилину. Рівень тривожності знизився на 35%, що було виміряно за допомогою питателя стану тривожності.

Лікар Атлі зазначила, що всі учасники дослідження показали зниження частоти серцевих скорочень та кров'яного тиску після сеансу. Після перегляду відео учасники заповнили анкети та повідомили, що почуваються менш тривожно.

Більшість учасників віддали перевагу відеокліпам за нерухомі зображення, особливо ті, де тварини взаємодіяли з людьми.

Нагадаємо, деякі кури взяли в заручники все село - місцеві жителі не знають, що робити

Раніше ми писали про те, що жінка дізналася про зраду через похід до ветеринара: собачка сама "розкрила" правду

Крім того, Знай.ua повідомляв, прогноз погоди та синоптики більше не потрібні: як за поведінкою кота дізнатися, що буде дощ чи похолодання