У ході наукового дослідження було виявлено нову взаємозалежність між рівнем вітаміну D в організмі та ризиком виникнення певного захворювання очей.

Дослідники розділили учасників на дві групи: у першій були пацієнти з діагнозом увеїт, а друга група була контрольною.

Чоловік, у якого болять очі
Чоловік, у якого болять очі

Аналізуючи результати, вчені з'ясували, що у пацієнтів з активною формою увеїту концентрація вітаміну D у крові була нижчою, ніж у осіб із неактивною стадією захворювання. Крім того, ті учасники, які періодично вживали добавки з вітаміном D, рідше страждали на загострення увеїту. На основі цих спостережень дослідники дійшли висновку, що регулярний прийом вітамінних комплексів з вітаміном D може допомогти запобігти рецидивам увеїту.

Дефіцит вітаміну D досить поширене явище серед людей, які уникають сонячного світла, страждають на непереносимість молочних продуктів або дотримуються суворої веганської дієти. Для мешканців помірних широт нестача цього важливого вітаміну стає особливо актуальною в зимовий період, коли організм не отримує його з ультрафіолетового опромінення.

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури
Показати ще

Проблеми з очима. Фото: Youtube
Проблеми з очима. Фото: Youtube

Симптомами, які можуть вказувати на нестачу вітаміну D, є підвищена світлочутливість, розмите зорове сприйняття, поява "туману" перед очима, біль та почервоніння очних яблук. Однак вживати вітамінні добавки слід виключно за рекомендацією та під наглядом лікаря.

Нагадаємо, молода картопля: як корисніше вживати і кому краще забути про страву

Як повідомляв "Знай.uа", небезпека у склянці: які напої шкодять вашому тиску

Знай.uа писав, купили черешню, а там м'ясо: як швидко перевірити ягоди на неприємний сюрприз і позбутися його