М'ясо коропа вважається дуже корисним продуктом, адже воно багате на вітаміни групи А, Е, С, В, а також містить у складі значну кількість цінних мінералів – залізо, йод, цинк, калій, кальцій, кобальт та інші.

Однак часто господині уникають приготування страв із коропа та іншої річкової риби, тому що виникають проблеми з її чищенням. Це кропітка і кропітка робота, результатом якої є неохайна забруднена кухня, усіяна лускою.

Короп, скріншот: Youtube
Короп, скріншот: Youtube

Щоб полегшити цей процес, існує неймовірний секрет, як швидко та акуратно почистити коропа без жодного сміття! Перше, що слід зробити – покласти коропа у раковину. Це запобігатиме розлітанню луски по всій кухні, адже потім усі залишки можна дуже легко змити.

Далі нам знадобиться окріп, яким ми виллємо на коропа – спочатку з одного боку, потім з іншого. Під впливом гарячої води луска легко відійде від шкіри риби. Після цього коропа слід трохи охолодити просто полити холодною водою. Тепер він готовий до чищення.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Запечений короп, скріншот: YouTube
Запечений короп, скріншот: YouTube

Чистити коропа ми будемо не гострим ножем, а звичайною чайною чи столовою ложкою. Розмір столового приладу залежатиме від розмірів риби. Чим вона більша – тим більше має бути ложка.

Як же легко та ефективно очистити коропа за допомогою столового приладу? Починати слід із хвоста риби, провівши ложкою проти напрямку луски з легким натисканням. При цьому інструмент не відривається від шкіри коропа. Плавними рухами ми обробляємо обидві сторони риби, забираючи луску.

І ось буквально через 1-2 хвилини короп вже повністю чистий.

Нагадаємо, ворог діабету та друг вашим суглобам: лікарі рекомендують їсти лише цю рибу

Як повідомляв "Знай.ua", тахікардія, набір ваги і навіть онкологія: нутриціологи назвали найнебезпечніші продукти для щитовидки

Знай.ua писав, які продукти врятують вашу печінку від жирів - холестерину можна не боятися