Вживання алкоголю може мати досить несподівані та неприємні наслідки для шлунково-кишкового тракту, які відчуваються майже одразу.

Зокрема, як пояснюють експерти-гастроентерологи, спиртне часто спричиняє діарею, запори та інші порушення травлення. По-перше, алкоголь є подразником для слизової оболонки кишечника, викликаючи її запалення. Про це повідомляє Huffpost.

Отруєння алкоголем. Фото: Youtube
Отруєння алкоголем. Фото: Youtube

Це порушує нормальне функціонування травної системи та регуляцію роботи кишечника. Крім того, він посилює скорочення м'язів кишечника, які просувають їжу. Оскільки ваше тіло намагається якнайшвидше вивести алкоголь, товстому кишечнику буквально не вистачає часу виконати свої функції. Саме тому досить часто після вживання спиртного виникає діарея.

Ще одна проблема полягає в тому, що алкоголь гальмує вироблення гормону вазопресину, який регулює здатність організму утримувати рідину. Тому спиртне тягне у себе сильне зневоднення, отже - і запори. При тривалому зловживанні алкоголем його негативний вплив на шлунково-кишковий тракт посилюється. Можуть розвинутися серйозніші проблеми, у тому числі гастрит, коліт, виразки і навіть рак.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Алкоголь в авто, скріншот: YouTube
Алкоголь в авто, скріншот: YouTube

Так що алкоголь дійсно здатний буквально відразу негативно позначатися на системі травлення.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, мільйонер пояснив, чому люди з грошима дедалі частіше голодують аж 10 днів.

Як повідомляв "Знай.ua", виглядати, як Софія Ротару без підтяжок цілком реально: які продукти збагатять вас колагеном

Знай.uа писав, цей французький сніданок змусить вас довго худнути: який продукт не можна вживати зранку в жодному разі