Кожен кухонний "господар" хоч раз, але стикався з поширеною проблемою, коли пригорає сковорідка. Один з українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками, розповів, як можна позбавитися цієї проблемної ситуації за допомогою простих дій.

Про це блогер розповів в одній із останніх публікацій у мережі YouTube.

Сковорідка, скріншот: YouTube
Сковорідка, скріншот: YouTube

Температура

Для початку необхідно навчитися регулювати рівень нагрівання, який підійде для конкретної сковорідки.

Щоб запобігти пригоранню сковороди, важливо вибрати правильний рівень нагрівання. Високий вогонь може призвести до швидкого згоряння олії чи їжі, що призведе до горіння сковороди.

Популярні новини зараз
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще

Почніть із середнього вогню та регулюйте його за необхідності. Це допоможе забезпечити рівномірне приготування та запобігти пригоранню.

Сковорідка. Фото: скрін youtube
Сковорідка. Фото: скрін youtube

Продукти

Використання правильної олії може мати велике значення для запобігання пригоранню сковороди. Олії з більш високим рівнем димлення, такі як ріпакова або ріпакова олія, ідеально підходять для приготування їжі при високих температурах. Вони витримують нагрівання та не руйнуються, зменшуючи ризик пригорання сковороди.

Крім того, розпилення кулінарного спрею перед приготуванням створює бар'єр між їжею та сковорідкою, зменшуючи ймовірність прилипання.

Сковорідка, скріншот: YouTube
Сковорідка, скріншот: YouTube

Правильно розігрівайте сковороду

Перед смаженням сковороду потрібно попередньо розігріти. Дайте їй поступово нагрітися, перш ніж додавати олію чи їжу. Це допоможе рівномірно розподілити тепло та запобігти утворенню гарячих ділянок, які можуть призвести до пригорання.

Нагадаємо, мандарин з'їжте, а шкірку залиште: екологічний лайфхак для швидкого очищення мікрохвильової печі.

Раніше повідомлялося, пергамент не тільки для кухонних справ: як папір для випічки може стати незамінним помічником господарок.

Також, завжди тримайте в запасі пакетик лимонної кислоти: полегшить багато домашніх турбот.