У рибі, яка потрапляє до густонаселених міст, а потім продається в різних точках, можна навіть знайти яйця паразитів. Більш того, ці гельмінти можуть жити не тільки в черевній порожнині риби, а й у частині філе.

Неякісне чищення та недостатня обробка - дуже небезпечні, адже можна підхопити якесь захворювання.

Відомий український нутриціолог Анжеліка Рибко в Instagram розповіла, яку рибу краще забрати з раціону.

Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram
Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram

За словами експерта, є кілька видів риби, яка містить опісторхи - печінкові паразити. Вони можуть уражати печінку людини. Зараження опісторхоз відбувається при вживанні в їжу напівсирої риби.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Рибний магазин, скрін, відео YouTube
Рибний магазин, скрін, відео YouTube

Йдеться про такі види риби, як лин, тараня, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, подуст, густера.

Експерт зазначила, що небезпечною для здоров'я людини також буде велика хижа риба – акула, риба-меч, тунець, макрель, марлін, оскільки в ній містяться важкі метали ртуть та кадмій.

Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram
Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram

"Вони отруюють наше тіло, накопичуючись у всіх органах. До речі, омега з цих видів риб також не покращуватиме здоров'я, а навпаки. Вибирайте омегу з дрібних видів риб, - розповіла Рибко.

Нутриціолог також не рекомендує їсти рибу, яка харчується падаллю. Йдеться про сому, пангасіус і тіляпію.

Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram
Публікація Анжеліки Рибко, скріншот: Instagram

Експерт радить додати до раціону дрібні види риби. Вони не довгожителі, тож не встигають накопичити важкі метали, по-друге, їх не вирощують у промислових масштабах.

Нагадаємо, справа не в ціні, і навіть не у фірмі: як готувати на сковорідці, щоб вона не пригорала.

Раніше повідомлялося, що повторно розігріта їжа може загнати в труну: чому готувати на три дні вперед – не найкраща ідея.

Також, розмір – не головне, адже скільки користі: як виростити мікрогрін у себе на підвіконні.