Проблеми зі сном стали справжнім лихом сучасного світу. Безсонні ночі, неспокійний сон, почуття постійної втоми навіть після тривалого перебування в ліжку – все це негативно впливає на якість життя людини.

Втім, не варто одразу хапатися за аптечні снодійні препарати, адже є ефективні натуральні способи покращити сон. Один із таких методів пропонується на польському порталі Pysznosci.pl.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Це простий і доступний рецепт, для приготування якого знадобляться лише два інгредієнти – натуральний мед та гімалайська рожева сіль. Для початку слід змішати 5 чайних ложок меду та 1 столову ложку солі у невеликій скляній ємності. Ретельно розмішати суміш, щільно закрити кришкою та зберігати в темному прохолодному місці. Безпосередньо перед сном слід покласти 1 чайну ложку цієї суміші під язик і дочекатися, доки вона повністю розчиниться.

Такий нескладний засіб має комплексну дію на організм людини. По-перше, мед сприяє незначному підвищенню рівня інсуліну, що стимулює вироблення серотоніну - гормону, що відповідає за процес засинання та підтримки здорового сну протягом ночі. А гімалайська сіль, багата калієм, магнієм, кальцієм та іншими мінералами, допомагає знизити рівень гормону стресу, розслабити організм та підготувати його до спокійного та цілющого нічного відпочинку.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua
Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua

Крім того, цінні мікроелементи гімалайської солі позитивно впливають на загальне функціонування організму протягом наступного дня. Адже відчуття свіжості, бадьорості та працездатності багато в чому залежить від якості попереднього сну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, тарань, густера, краснопірка - отруюють нас глистами: яку рибу заборонили їсти українцям

Як повідомляв "Знай.uа", не лікує випадання і не бореться з кінчиками, що січуться: чому не варто витрачати багато грошей на шампунь

Знай.ua писав, додавайте це в чай ​​і забудете про хвороби: імунітет стане "залізобетонним"