У світі городництва існує чимало корисних порад, які допомагають отримати щедрий урожай смачних та соковитих овочів.

Вже минуло майже два тижні весни, тож час думати про нові секрети. Одним з таких є замочування насіння томатів та перцю перед висадкою. Досвідчені городники стверджують, що така процедура сприяє більш швидкому проростанню насіння, міцності саджанців і, як наслідок, кращому врожаю.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Особливою популярністю користується метод замочування насіння у розчині перекису водню. Цей спосіб підходить практично для будь-якого насіння, за винятком дражованого (воно вже пройшло обробку та знезараження), інкрустованих (мають тонкий водорозчинний шар з компонентами для знезараження та стимулювання росту) та гібридних сортів томатів відомої селекції (вони також готові до висадки без додаткової обробки) .

Процес замочування насіння у перекисі водню досить простий, проте має свої нюанси та пропорції. Перед замочуванням рекомендується витримати насіння протягом 20 хвилин у воді кімнатної температури – це розм'якшить оболонку та посилить ефект подальшої обробки.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Існує два основні способи замочування:

Спосіб 1:

  • У 2 склянках води розчинити 1 столову ложку 3% перекису водню.
  • Загорнути насіння в марлю або ганчірку.
  • Опустити насіння у розчин і витримати протягом 12 годин.
  • Промити, просушити та висіяти.

Спосіб 2:

  • Змішайте 1 частину 6% перекису водню та 10 частин води.
  • Змочити марлю або ганчірку в отриманому розчині.
  • Загорнути в неї насіння та витримати 24 години.
  • Промити, просушити та висіяти.

Важливо пам'ятати, що не можна залишати насіння в розчині перекису водню на тривалий час, оскільки вони стануть непридатними для висадки. Процес замочування насіння перцю здійснюється за такою самою схемою, як і для томатів.

Нагадаємо, сусіди заздрять такому врожаю: городникам розкрили великий секрет для розсади перців

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на землю в Україні підвищуються з кожною хвилиною: у чому причина

Знай.uа писав, збиратимете врожай відрами: чим підгодувати дерева навесні