Рослинна олія при нагріванні нерідко починає бризкати на всі боки. В результаті брудниться кухня, одяг і навіть можна отримати опік. Втім, ця неприємна проблема досить просто вирішується, пише dailynews.kyiv.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПри використанні сковорідки для приготування їжі часом трапляються неприємні казуси. Наприклад, викладаючи продукти на добре розігріту поверхню сковороди, можна спровокувати бризки розжареної олії.
Цей жир розлітається на всі боки, додаючи роботи, адже після готування доведеться ще й вимивати кухню. Також крапля гарячої олії може потрапити на шкіру, а це також навряд чи викличе приємні емоції.
Втім, досвідчені господині вже давно навчилися вирішувати цю проблему й у простий спосіб. Так, вважається, що на розігріту сковорідку спочатку потрібно додати трохи солі, а потім наливати олію. Це дозволить звести до мінімуму можливі бризки під час смаження продуктів.
Також важливо пам'ятати, що більше бризок буде від дешевої олії, адже виробники додають до її складу більше води. Рекомендується уважно підходити до вибору олії та купувати тільки якісний продукт.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, справа не в ціні, і навіть не у фірмі: як готувати на сковорідці, щоб вона не пригорала.
Також наш портал інформував, посмажте господарське мило на сковорідці та насолоджуйтесь: так нагар ви ще не відмивали.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо витрачати гроші: чим можна замінити магазинну хімію для миття посуду, корисні лайфгаки.