Високий кров'яний тиск – поширена проблема, яка може стати причиною розвитку несприятливих наслідків та тяжких ускладнень.

Існує безліч препаратів, які здатні його стабілізувати, але крім них також є харчові помічники. Тим, хто стикається з підвищеним тиском, варто додати до раціону продукти, багаті на клітковину. Також необхідно знизити споживання солі, цукру та кофеїну. Це стандартні поради.

Артеріальний тиск, скріншот: Youtube
Артеріальний тиск, скріншот: Youtube

Дієтологи склали список спецій, які можна додавати в їжу за високого тиску. Вони практично у кожного на кухні.

Куркума

Вона має яскравий і своєрідний аромат, а ще славиться своїми протизапальними властивостями. Також вона позитивно впливає на артеріальний тиск. Додавати її можна в картоплю, наприклад, а поєднувати з чорним перцем для кращої засвоюваності.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Молотий часник

Часник загалом добре впливає на імунітет. Його вживання навіть у сухому, а не свіжому вигляді, здатне знизити тиск та покращити загальний стан. Однак варто додавати часник у їжу в помірних кількостях.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Копчена паприка

Ще одна чудодійна спеція, яку багато хто недооцінює, насправді. Паприка відмінно поєднується з різними стравами, при цьому настільки прикрашає їхній смак, що ніяка сіль та консерванти не знадобляться. Також вона регулює рівень цукру та бореться із запаленням.

Тиск, фото microlife
Тиск, фото microlife

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, 15 хвилин, і буде ідеально чисто: як швидко навести лад удома, якщо гості вже на підході .

Раніше повідомлялося, чорніють ніжки розсади: у чому "корінь" проблеми, і як це виправити .

Також, шлунок такого не перенесе: які продукти протипоказані у тандемі з гречаною кашею.