Рання весна вже підходить до фіналу. Однак це дуже добрий час для висіву редиски. Цей овоч не боїться прохолоди, а якщо затягнути з посівом, то можна зіпсувати врожай.

Відома в соціальних мережах український експерт з ландшафтного дизайну та вчений-агроном Анастасія Коврижних днями пояснила, як і коли потрібно висівати редис.

Посівний календар, фото: dacha.help
Посівний календар, фото: dacha.help

Терміни посіву

В ідеалі орієнтуватись на кінець березня чи початок квітня. Від появи сходів до збирання врожаю може пройти 25-40 днів, що залежить від обраного сорту та умов зростання.

Місячний посівний календар, фото: Facebook
Місячний посівний календар, фото: Facebook

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн
Показати ще

Місце посіву

Коренеплодам потрібен пухкий та удобрений органікою ґрунт. Перед посівом позбавтеся бур'янів, каміння, розпушіть землю і проведіть обробку від шкідників.

Як сіяти

Насіння розподіляє в ряд з інтервалом 8-10 см один від одного на глибину не більше 1-2 см і відразу у вологу землю. Після сівби грядку вкривають агроволокном. Проростати насіння почне вже в умовах 2-3 градусів тепла.

Сходи, що з'явилися, можуть перенести без проблем похолодання до -3 градусів Цельсія.

Догляд за сходами

Однією з головних умов отримання хорошого врожаю є проріджування. Між сходами залишають не менше 4 см. Або потрібно висівати насіння так, щоб не довелося висмикувати непотрібні сходи.

Вирощування редиски на балконі, скріншот: YouTube
Вирощування редиски на балконі, скріншот: YouTube

Як поливати

Якщо ґрунт сухий і дощів немає, то редис потрібно поливати вранці та ввечері, але не переливати, інакше коренеплоди потріскаються.

Добриво з перекису водню, скріншот: YouTube
Добриво з перекису водню, скріншот: YouTube

Чим удобрювати

Через брак азоту в ґрунті можуть пожовтіти сходи, тоді проводять підживлення настоєм курячого посліду (коров'яку) або вносять мінеральні добрива. А якщо не вистачає калію, то зав'язі будуть погані. Проблему можна вирішити вчасним внесенням деревної золи.

Нагадаємо, це зруйнує ваше життя: речі, які потрібно негайно винести з дому.

Раніше повідомлялося, не викидайте кавову гущу: як приготувати скраб, який подарує шкірі блаженну гладкість.

Також, знизити тиск без таблеток: 3 спеції, які повинні бути у вас завжди.