Якщо потрібно терміново випрати речі, а порошок чи гель закінчилися, у цьому відмінно допоможе просте господарське мило. З мила можна зробити рідину для прання в машинці. Саморобний засіб буде не менш ефективним, ніж порошок чи капсули.

Такий засіб чудово виводить плями з одягу. Цей гель підходить для прання білих, чорних та кольорових речей.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими порадами у соціальних мережах.

Господарське мило, фото: Знай.ua
Господарське мило, фото: Знай.ua

Ось рецепт:

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Натріть на тертці 50 г господарського мила без запаху 72% та 50 г білого господарського мила проти плям. Робіть це на дрібній тертці, щоб отримати мильну стружку.

У каструлю налийте 5 л води та додайте мильну стружку. Поставте каструлю на вогонь і помішуйте, поки мильна стружка повністю розчиниться. Важливо, щоб розчин не закипав, досить просто нагрітися, щоб мило розтануло.

Корисні поради, пралка. Фото: Youtube
Корисні поради, пралка. Фото: Youtube

Після розчинення мильної стружки вимкніть вогонь та додайте 100 г кальцинованої соди. Перемішуйте розчин, доки сода повністю не розчиниться.

Розлийте готовий гель у зручні пляшки чи ємності для подальшого використання. Коли гель остигає, він загусне, не поділяючись на мило і воду, і збереже свою текстуру. Завдяки використанню білого мила проти плям, гель матиме приємний колір та аромат.

Прання одягу. Фото: скрін youtube
Прання одягу. Фото: скрін youtube

Для одного прання використовуйте близько 150-200 мл гелю залежно від розміру пральної машини та рівня забрудненості речей.

Цей саморобний гель можна використовувати для замочування брудних речей. Він ефективно бореться з плямами та неприємними запахами.

Тепер у вас є можливість зробити свій власний гель для прання, який буде ефективним та вигідним.

Нагадаємо, безсоння в умовах війни: як зберегти психічне здоров'я та налагодити режим.

Раніше повідомлялося, можна заощадити купу грошей: як навести лад у санвузлі без магазинної хімії.

Також, розпізнати зможете за секунду: тепер Єва та Брокард не підсунуть вам підроблені парфуми.