Як усі вже встигли помітити, за вікном справжня весна. Квітень - це не тільки час, коли "оживає" природа, а й найвідповідальніший період для дачників та городників. У цей час висаджують розсаду, займаються посадкою плодових чагарників та дерев. Часто господарі зауважують, що "зелені" потрібна додаткова енергія. І її можуть дати лише добрі добрива.

Не варто бігти одразу ж у магазин, щоб купити дорогу хімію, яка часто не дає результату.

Добрива, скріншот: YouTube
Добрива, скріншот: YouTube

Один з українських блогерів-дачників розповів, що апельсинова шкірка покращує родючість ґрунту і є ідеальною для кореневого підживлення рослин.

Так, щоб підгодувати ґрунт треба подрібнити шкірки від апельсина і закопати їх не глибше 5 см. Вони збагачують ґрунт азотом. Тому шкірки можна додавати і до компостної ями.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел
Апельсинова шкірка, фото з відкритих джерел

Також зі шкурок можна робити настої для боротьби зі шкідниками. Шкірка цитрусових містять у собі особливу речовину, яка є отрутою для деяких комах-шкідників. Її бояться попелиця та павутинні кліщі. Щоб зробити настоянку, потрібно взяти шкірки від трьох апельсинів, подрібнити їх та залити 1 л теплої води.

Поставте у темне місце на тиждень. Потім процідіть, долийте 2 л води та додайте 1 столову ложку мила. Таким розчином потрібно оббризкувати рослини. 3 рази на тиждень потрібно обробити, щоб позбутися попелиці, а 5 разів — павутинних кліщів.

Нагадаємо, час, місце та волога: топ-5 помилок при висадженні розсади у відкритий ґрунт.

Раніше повідомлялося, причина вашого головного болю та безсоння: які кімнатні рослини не можна ставити в спальні.

Також, коктейль "Інфаркт": чому змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.