Буває так, що ти потрапляєш у місце далеке від цивілізації, наприклад, у дике місце, ну чи може вдома просто відключили воду. У кризові моменти може не опинитися води. І тут навіть крапля води має велике значення. Зрештою, людина може прожити без води лише три дні.

Миття посуду вважається не таким важливим завданням. Однак не варто забувати, що це має вирішальне значення для підтримки здоров'я вашої родини шляхом видалення бактерій та запобігання зараженню шкідниками.

На цей раз наші читачі дізнаються, як очистити посуд, якщо немає води.

Дощ, скриншот youtube Звуки природы Павел Relaxik
Дощ, скриншот youtube Звуки природы Павел Relaxik

Дощова вода

Один з найбільш гігієнічних та нетрудомістких способів миття посуду без витрати води – покластися на Мати-Природу. Поставте цебро або іншу ємність для збору дощової води, а якщо пощастить, зануріть цебро в найближчий струмок.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Коли води буде достатньо для занурення брудного посуду, розпаліть багаття і доведіть воду до кипіння у непластиковій каструлі. Зніміть каструлю з вогню, а потім просто опустіть посуд у окріп, щоб простерилізувати його. Коли вода охолоне, можна вийняти посуд та прибрати його на зберігання до наступного прийому їжі.

Посуд. Фото: скрін youtube
Посуд. Фото: скрін youtube

Збір роси

Ще один спосіб миття посуду без проточної води заснований на використанні джерела води, яке можна випустити з уваги - ранкової роси. Щоб скористатися цим способом миття посуду, знову візьміть надійне відро або контейнер і вирушайте на природу рано-вранці.

Зберіть листя і дрібні гілки, покриті росою, і помістіть їх у вибрану ємність, чекаючи, поки роса збереться на дні. Коли волога стіче з листя та гілок, приберіть їх, а зібрану рідину використовуйте для миття брудного посуду.

Дитячі гігієнічні серветки, фото http://yourbestdigs.com/
Дитячі гігієнічні серветки, фото http://yourbestdigs.com/

Серветки

Якщо води немає зовсім, то добрим варіантом будуть дитячі серветки. Це вимагатиме від вас деякого планування, але якщо ви візьмете за звичку тримати напоготові коробку серветок, то цей спосіб миття посуду може послужити вам гарною службою.

Простий спосіб:

Очистіть посуд від великих залишків їжі. Ретельно протріть поверхню посуду, доки вона не стане помітно чистою. Візьміть нову серветку і ще раз протріть поверхню, щоб позбавитися залишків мікробів. Протріть посуд сухою ганчіркою, щоб видалити залишки мила.

Брудний посуд. Фото: скрін youtube
Брудний посуд. Фото: скрін youtube

Жодних "контактів"

Ще один чудовий спосіб економити воду на миття посуду – тримати її в чистоті, навіть коли ви використовуєте її для їжі. Це може бути неможливим, але насправді це дуже просто. Ви можете накрити свою тарілку тонким шаром поліетиленової плівки. Покладіть їжу на цю одноразову поверхню, а коли закінчите їсти, викиньте шматок пластику. Вода не потрібна!

Лайфгаки з фольгою. Фото: скрін youtube
Лайфгаки з фольгою. Фото: скрін youtube

Фольга замість посуду

Щоб досягти максимального ефекту від миття посуду без води, відмовтеся від цього процесу взагалі. За допомогою рулону алюмінієвої фольги ви можете створити свій власний посуд, з якого можна їсти. Крім того, помістивши блюдо у фольгу, ви можете поставити його прямо на вогонь чи гриль. Ви заощадите воду та час на прибирання.

Нагадаємо, не викидай, воно стане в нагоді: "апельсинова" підгодівля для овочів, фруктів і дерев.

Раніше повідомлялося, які овочі ніколи не зроблять нас стрункими - забудьте про них до літа.

Також, що потрібно робити з ранку, щоб бути щасливим весь день навіть без сонця: багато хто забуває про це.