Зелений чай містить багато активних речовин, які мають потенціал істотного впливу на організм. У деяких випадках вони можуть спричинити небажані ефекти. Про це пише novosti24.

Одним із найкорисніших видів чаю вважається саме зелений, але при надмірно активному споживанні можуть виникнути неприємні наслідки для організму.

Зелений чай. Фото: Знай.ua
Зелений чай. Фото: Знай.ua

Хоча у зеленому чаї менше кофеїну, ніж у каві, але якщо випити кілька чашок, то може підвищитися артеріальний тиск, а також почастішати серцевий ритм. Це може бути небезпечним для людей із захворюваннями серця.

Збільшення концентрації кофеїну в кровотоку може стимулювати надниркові залози виробляти більше гормонів стресу-норадреналіну. Тому зловживання зеленим чаєм може посилити психічну напругу.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Зелений чай. Фото: Знай.uа
Зелений чай. Фото: Знай.uа

Дубильні речовини чаю у надмірній кількості можуть викликати ряд неприємних симптомів, зокрема сухість у роті, нудоту та навіть порушення травлення.

Фахівці попереджають, що зелений чай може спричинити поганий сон, якщо випивати його незадовго до нічного відпочинку. Напій, як уже згадувалося, містить кофеїн.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коктейль "Інфаркт": чому змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.

Також наш портал інформував, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, самі у себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.